Saturday, October 12, 2019

octombrie

1. incotro sa apuci?
spre anglia: boris johnson ne arata ca nici strabunicii democratiei nu se simt bine cind scapi boii la vale; poate statele unite: mneah, trump bate toba, dar nu stiu daca se vede ceva concret in economie - dar stai ca vin polonezii in locul mexicanilor; franta: abia isi trage rasuflarea dupa vestele galbene; italia nici atit, zarva si nesiguranta.
nu mai bine sa pui mina pe un par si sa faci curatenie la tine in batatura si in loc sa cautam privelisti prin lumea larga sa dam afara gunoiul pe girla? suna frust? pai, m-am saturat. sa mai plece si ei, si sa vina acasa cei plecati cu sila.

2. acasa la mine eu sunt sef: ii spun lui jazz ca de azi doarme in culcus si nu pe pilota mea. ea s-a executat imediat. adica, e tot pe pilota. apoi, suparata pe mine de asa admonestare, a stat pe balcon. si eu nu am mai adus vorba.
 
3. recitesc galsworthy:
- ei bine, sir, credeti, intr-adevar ca anglia poate trai separata de europa?
- poate trai cu europa? aliantele bazate pe promisiunea unui ajutor reciproc, care nu se va realiza niciodata, sint mai rele decit lipsa unei aliante.
- dar sa presupunem ca belgia ar fi din nou invadata, sau olanda?
- acesta este poate unicul caz. trebuie sa ne intelegem, tinere! pentru europa este foarte important sa stie ce anume va face sau nu va face anglia in anumite situatii date. dar niciodata n-a stiut.
'perfidul albion'!
noi intotdeauna asteptam pina in ultimul moment, pentru a ne declara politica. mare greseala. asta da impresia ca sintem in slujba vremii... si cu sistemul nostru democratic, la drept vorbind, in general cam asa procedam.
[1926]

4. premiile nobel [literatura]:
polonia a luat de 4 ori nobelul [1905, 1924, 1980, 1996] pina cind i s-a decernat si cel din 2018.
austria a luat premiul si in 2004, pina cind i s-a decernat si cel din 2019.

0 comments: