Wednesday, December 2, 2009

ultima zi de toamna [2]

cind ultimii bulbi au fost pusi la iernat in jardiniere si etichetati.

cind noaptea, jazz se muta din locul ei dintre pernuti, in mijlocul pilotei, pe picioarele mele, iar eu nu mai pot sa fac nici o miscare. nu descifrez aceasta preferinta.

cind dupa amiaza jazz ma pindeste si cum ma prinde in fotoliu, de oriunde ar fi, apare, mi se urca in brate si ia pozitii uimitoare si alintate, numai sa stau cu ea si sa o mostrofolesc si pisicesc, zburlindu-i blanita si scarpinind-o intre urechiuse. drept rasplata imi arata burtica si infloreste labutele din spate intinzindu-se mult, mult.
daca misc picioarele se trage tiris pina la glezne imobilizindu-ma, daca e acolo si apuc rebusul sa fac si eu ceva, vine inapoi in poala si se intinde in sus, punindu-mi labuta pe fata sau git, si urmarindu-ma printre ochii abia mijiti ce fac. scoate sunete si ofteaza.
eu, profit si emotionata cu miinile tremurind, ii tai ghearele de la labutele din fata.

probabil stind atit timp singura, constat ca se sperie repede chiar si la zgomote mici, asa incit am luat obiceiul sa vorbesc cu ea, povestindu-i ce fac sau ce vreau sa fac; ea ma urmeaza peste tot atit timp cit vorbesc cu ea si ma urmareste. cred ca intelege cui ma adresez si vrea sa-mi arate ca se implica si nu ma ignora.
eu, profit si o perii sau aspir cu aplicatie. ea sta pina ajung la coada.

spal baia; peretii, geamul, bateriile, cada... jazz e innebunita de miros, zgiriie pe usa sa-i dau drumul inauntru; eu, nu. de frica, sunt numai chimicale peste tot. a doua zi, ma pindeste si ca din pusca intra in baie, unde incepe sa adulmece peste tot, se urca pe fereastra, pe etajera intra in cada, si in final se urca pe chiuveta si asteapta sa-i dau pe botic cu pasta de dinti. o stropesc cu apa calduta si parfumata. ii place.
nu am incercat inca, dar cred ca o sa stea sa o spal pe dinti. in curind.

1 comments:

Belle de Jour said...

nu am uitat de bulbi
nu i-am plantat inca
cumo fac cum ti-i livrez prin posta
sa ai o zi linistita
:)
cu drag eu si sakura