Thursday, January 1, 2015

Strauss oportunistul

Zubin mehta a facut onorurile concertului nr 75 de anul nou cu filarmonica din Viena, îmbrăcat la fel cu întreaga orchestra cu sacou gri închis, pantaloni gri, vesta gri deschis si cravata gri. Toti ca unul, chiar si femeile au avut aceeași ținuta in pantaloni. Oare o fi de bine uniforma?

Zubin mehta are 78 de ani, un palmares de mare senior al muzicii, iar eu de la karajan nu am mai vazut un dirijor fără pupitru. Jos pălăria!

Florile, pentru prima data nu au mai venit de la san Remo, ci din florăriile din Austria. Dar aranjamentul local nu l-a egalat pe cel al rivierei italiene, care ca in povesti descăleca din avion curier cu dedicație.

Strauss a dedicat un vals - e drept de o frumusețe aparte - unui sultan, sperind la o recompensa imperiala, ceea ce s-a intimplat peste 3 ani. Si uite asa facem legătura spre Orient, ușor spre Asia de care sala Divinei filarmonici a fost plină. Cu tot cu tehnica de filmat.

S-ar putea sa fie ultimul concert de an nou la Viena in care a dirijat zubin mehta. Căci timpul nu iartă pe nimeni, deși unii ar merita.

http://www.evz.ro/socant-dedesubturile-naziste-ale-concertului-de-anul-nou-al-filamornicii-din-viena-video.html

0 comments: