Sunday, August 27, 2017

intimplari cu jazz [1]

1. dupa ce face baie, jazz doarme ca un copil: intii in brate la mine, apoi prin toata casa, imprastiind parfumul ei din sampon. de cind au venit caldurile am periat multa-multa blana, care in loc sa se imputineze, se indeseste.
2. toata vara a dormit pe unde a vrut ea: prin sifonier, pe balcon/presulet, pe sus, pe jos numai unde ar fi fost culcusul ei, NU. foarte bine, numai ca nu e chiar comod sa nu stii de unde sa o iei: se intimpla sa inchizi o usa exact de biblioteca, iar ea doarme in spatele unui vraf de carti. pe drumul spre piata imi aduc aminte ca nu am verificat unde era mitza la plecare. o gasesc in biblioteca, in spatele cartilor si nu pare sa fi fost afectata de intimplare. nu si eu.
la plecare verific intotdeauna, nuuu nu aragazul/apa/geamurile, ci pisica si toate ale ei.
3. mincarea devine pe zi ce trece o problema: ar vrea hrana lichida, dar din orice pliculet, linge doar sosul lasind bucatele de ce-or fi alea, neatinse. pe caldura e greu sa suporti mirosul conservelor, asa ca ma gindesc serios la problema asta. deocandata mai linge din gourmet-curcan, dar nu prea mult, nu prea des. si nu agreaza nimic light, indoor, etc.
4. de ziua marinei la sirenele vapoarelor, s-a speriat ingrozitor. la fel si la artificii.
iar la cutremurul de 4 grade, de suprafata care s-a simtit ca o topaitura puternica pe verticala, a sarit ca un arc in mijlocul camerei si nu am putut sa o iau in brate. a stat asa cu urechile ciulite si coada vilvoi vreun sfert de ora, nemiscata ascultind.
astea sunt momentele cind mi-e mila infinita de ea.

cind vine in brate sa faca piinici, sa rupa mineca halatului, ii spun ca m-am saturat de hazul ei.
scoate un usor ciriit si ridica ochii/capul ca sa se asigure ca nu vorbesc serios.


  

1 comments:

Corina said...

Draga de ea! <3