Monday, November 26, 2012

vraja unei seri

jazz si-a schimbat [nu ora] ziua cu noaptea; ziua doarme dusa, cum o pui asa sade, e moale ca o cirpa si calda. noaptea e caimacamul casei, usi deschise, rafturi rascolite, gunoiul rasturnat, hirtiile mototolite sau ferfenita, litiera plina, mincarea papata, laptele imprastiat.
cu ultimeele puteri linge dimineata ceva mincare la plic si cade ostenita. abia in wend cind sunt acasa imi dau seama de noul ei orar.

seara vine in brate si isi ingroapa boticul in mineca halatului si imi arata cele mai neasteptate pozitii de alintat. eu ii zic, mingiind-o: alintacioasa, mieunicioasa, mincacioasa, muscacioasa, pisacioasa, zgiriecioasa, alergacioasa... ma aleg cu o burtica calda imblanita, cu piciorute cu sosete albe, cu labute desfacute in florile gherealor, cu niste priviri de hotomanca prin deschizatura carora se convinge din cind in cind ca apreciez totul cum se cuvine.
la un moment brusc sare din brate si miauna la usa, la alta usa, pe hall, la usa: incepe distractia, e ora mea de culcare e ora ei de vinatoare.

0 comments: