Monday, August 24, 2015

luni, ca o mirtzoaga

1. fac si dreg prin birouri urit mirositoare pline de functionare tifnoase, de la apa-canal, unde am depus diligente de mai mult de o luna pentru bransament individual de apa rece, fiindca in caldurile cele mai mari din iulie, ne-au facut surpriza si ne-au taiat furnizarea apei reci.
merg de colo-colo, fac copii la avize pe care tocmai ei mi le-au eliberat, in 2 exemplare si ca si cind nu sunt aceeasi institutie, ajung si la biroul contracte.
cind ajung acasa, pling. de umilinta.

2. jazz maninca lihnita, pe marginea chiuvetei ceva la gratar, cu sos, clefaie, stropeste.
nu-i zic nimic, pling si mai tare si stresez biata mitza la masa!

3. insfac para de dus, care s-a crapat misterios de-a lungu-i, si plec intii pe la magazinele pietei. gasesc doar marfa chinezeasca la pret standard de 10 lei, imi pun miinile in cap si plec la dedeman, care-i cumva dincolo de cimitir, aproape in afara orasului.
chiar si aici au marfa chinezeasca, dar nu numai.
stau cu vechea para in mina si caut ceva similar, ca debitul sa fie in final egal. din cauza centralei, evident. cumpar una nemteasca si vin acasa, o montez cu site cu tot, o probez, dupa care,

4. imi aud vecinul, ala cu 'cine-a baut fa, apa minerala' cum racneste, si racneste, si racneste.
eu ma intreb, asta nu e nefericit, deprimat, nu-l doare, nimic, nimic? nu-i plezneste nimic prin creierul foarte mic?
mda, nimic.

5. seara citesc vinatoarea de vulpi a lui morris philipson si gasesc: 'bondoaca, cu un chip vesel, divortata si parasita de un fiu nerecunoscator'.
ma supar.

6. ziua lucrez la grafuri euleriene, si le fac si le dreg si scot algoritmi eleganti si rapizi, de amorul profesiei. am si aici o treaba cu subiectele la BAC de anul acesta de la informatica, unde cineva s-a dat in stamba, etalindu-si vocabularul, si a folosit 'permutare' in loc de 'deplasare'.  si nu-i numai asta.
pai, de ce sa nu ne dam destepti, in loc sa fim decenti.
elevul trebuie sa aiba incredere in tine si in seriozitatea ta, nu sa stea sa gindeasca unde-i capcana din subiect. nu-i loc de smecheri si smecherii.
ne iese prostia prin palarie si tinem coada sus.

7. dentistul meu, adica http://vicoprea.blogspot.ro/2012/06/desene-animate.html 
spune la o masea de minte praf, pe care vrea sa o salveze cu plomba:
- sa vedem ce-i cu golaneala asta aici!
si peste toate mai zice: puf, paf, adica sa scuipi si sa clatesti.

8. insomniaca, ma scol fix la 3 noapte de noapte si cum jazz ma urmeaza peste tot, o iau in brate si ne plimbam. cind era cald stateam pe balcon, dar acum e chiar foarte rece noaptea. asa ca patrulam prin casa, prin camere, hol si toate sunt la locul lor.
locuitori ai orasului, dormiti in pace!!


5 comments:

Nour said...

Z

Nour said...

CERERE ATIPICĂ .

NOI - motaneii RAAJ , SUFLEŢEL si prietenul lor Nour , vă rugăm respectuos sa avizaţi favorabil solicitarea de inscriere in clubul exclusivist intitulat " INSOMNIACII " care are drept sigla indemnul mobilizant " TREZITI-VA ! " .
Motivam cererea prin cartea de vizita pe care o inaintăm si care releva in conformitate ca suntem manieraţi , oarecum erudiţi , intr-un anume fel chiar mici filozofi , mai cu seama si indubitabil stilat-rafinaţi , deschisi , calzi , atenţi la detalii , prietenosi cu cei care ne identifică la adevarata valoare .
Mentionam ca ne insusim deviza conform căreia ptr. prieteni trebuie sa te ridici chiar si atunci cand esti la capatul puterilor si precizăm ca vom continua sa credem cu tarie în " Amicus certus in re incerta cernitur " .
Adaugăm ca pe umarul nostru puternic prin insasi trinitatea noastră , se pot sprijini cei alesi .
Ne angajăm sa nu aducem atingere demnitaţii , onoarei , conceptiilor , obiceiurilor , linistei Domniei voastre si implicit a Mititicii JAZZ pe care o salutam cu toata consideratia .
Acestea fiind spuse , vă inaintăm prezenta spre analiză si decizie , multumindu-vă ptr. răbdare , inţelegere , spatiu acordat .

Cu stimă !

RAAJ , SUFLEŢEL si prietenul lor .

Nour said...

ADITIONAL LA CEREREA ATIPICA din 26 . 08 . 2015 :

Intrucat termenul de solutionare a trecut ( ptr. cei care traiesc la adevarata intensitate , treizeci zile inseamna de drept si de fapt doar treizeci clipe ) , avind in vedere tacerea Domniei voaste , luand in considerare solitudinea care va reprezinta in toate si mai cu seama in detrimentul solicitudinii , asociind acestea si cu parfumul rafinat cu nuante de tristeteţe , rezerva , suspiciune - parfum subtil dar in acelasi timp avand caracter de permanenţa care va reprezinta si particularizeaza - consider CEREREA ATIPICA mentionata drept nula si neavenita iar drept urmare imi iau motaneii si plecam din anticamera rece , neprimitoare a blog.ului Domniei voastre , considerand sub demnitatea noastra asteptarea ori alte demersuri de apropiere .
Si apoi , vorba cantecelor Tatianei Stepa :

" Nu ma mai intreb , nu mai vreau raspunsuri ,
Ptr. adevar nu mai fac recursuri ! "

Va dorim NUMAI BINE !

Motaneii Raaj , Sufletel si prietenul lor .

vic said...

nu fi suparacios, am crezut ca glumești.
si apoi suflețel, e nume de maimuța -a se Vedea singur pe lume/Hector malot.
spre impacare si
crezare
vrem poze cu fiecare!
motănel.
ai si blog?

Nour said...

Nu mai vorbim cu tine !
Sufletel nu este doar numele celebrei maimuţele din " Prieten fara grai " despre care stim prea bine ( vezi trimiterea din comment.ul anterior la acest personaj si aceasta opera literara urmata de ecranizarea nemuritoare .)
Precizasem doar ca suntem eruditi , docti , literati , subtili , rafinati-inteligenti , intr-un cuvant - adevarate Entitati .
Mai credem ca modestia nu reflecta decat lipsa personalitatii , verticalitatii si spiritului viu .
Toate aceste nu mai au insa nici o importanţa ...
Cum de ce ?!
- ptr. ca nu agreem nepolitetea sub nici o forma ori circumstanţa ;
- ptr. ca nu solidarizam cu liniaritatile , stereotipurile , complezenţele ori sabloanele , fie ele chiar si de blog .
- ptr. ca protocolul de contact , primire , pe care-l stim si aplicam noi consecvent , consta intr-o dulceaţa de nuci verzi de prin amintiri , o urare de bun venit , o vorba buna - simpla si calda iar nicidecum interogatoriul si somatia de a ne prezenta cu actele identitate la vedere , dublate de certificatele medicale cu analizele la zi , insotite de recomandari influente ori rezonante si nu in ultimul rand prezentarea biografiilor din ultimii cinci ani incluzand adresa de drept , adresa de blog , fotografii tip pasaport , fotografii tip benner , declaratie de venit , angajament scris de conformitate .
Ptr. toate acestea , dupa o matură chibzuinţa adica fara sa stam prea mult pe ganduri - noi , motaneii Raaj , Sufleţel si prietenul lor , am decis sa nu mai vorbim cu tine .

Comunicat in sedinta publica fara drept de apel , avand drept motivare toate cele spuse anterior .

Am zis !