Monday, February 15, 2016

mama organizarii

imi spun, dupa un citat celebru: sa fac ordine aici si in viata...

 ca sa nu ma zdruncin prea tare zic, sa incepem cu aceasta luna, si apoi din urma!
plec voioasa sa platesc apa-canal, factura care inca nu e trecuta pe direct debit fiindca aceasta institutie nu are un renume prea bun la facturare: lumea vorbeste ca citirea la distanta a contoarelor nu merge, si apoi chiar eu am fost martora la un scandal pe o factura de 800 lei, in timp ce respectivul client se jura ca... ma rog, mai testez apele...
orange, electrica si gdf pe direct debit, cu facturi on-line, nu au dat cu batul in balta niciodata. [chiar si apa-canal functioneaza cu factura on-line.]
upc, care nu are cont in bcr!? [alooo, rusine] nu poate fi platit prin direct debit bcr decit cu comision, ceea ce nu accept. aceasta companie parazit, oricum e dubioasa, fiindca nu face nici o investitie, nici o fidelizare, nimic, doar ia bani. nu-i frumos, dar stiu ce zic. iar brambureala periodica a canalelor te zapaceste de cap, ca sa ti se faca lehamite sa mai ceri/intrebi ceva.
mi-au mai ramas asigurarile la allianz, lunare sau trimestriale, care pot fi platite din orice pozitie, asa ca nu mai comentez. 
a ramas intretinerea, care e cea mai mare hotie si despre care nu pot sa vorbesc fara sa fac tensiunea 16/11.7 asa ca, sa trecem. si oricum nu se plateste decit cash, ca sa nu existe nici un control.
dupa toate aceste ispravi, cad pe ginduri adinc si vreo saptamina nu-mi revin din deprimare, caci altfel imi zburda spidusi in creierul mic ore intregi.

plecind spre treburile curente importante dupa cum se vede, ma opresc in parcare si scormonesc in frunzele din spatiul verde alaturat, unde am plantat niste ghiocei, acum vreo 3 ani.
sunt acolo, rasariti cu frunze-n cap. curat locul, ma uit cit de minunati sunt ei si noi cit de mizerabili, si plec. si as tot pleca fara intoarcere.

0 comments: