Sunday, February 14, 2016

viata ca un container [de gunoi]

e zi de mari cumparaturi: plec intii la auchan, de unde vin cu niste clasice si banale pachete de batiste de unica folosinta, tiplate frumos cite 10; fiecare  pachet la rindul lui ambalat/tiplat, contine 10 batiste... trebuie sa le desfac si sa arunc ambalajele.
faina alba care scutura din pachet norisori albi, este pusa intr-o punga pentru transport. cumpar un pachet cu 4 plicuri cu hrana umeda pentru jazz/whiskas; evident desfac ambalajul si il arunc. pun pliculetele in frigider. apas in punga de gunoi, unde s-au infoiat plasticele ambalajelor.

al doilea drum la kaufland: cumpar un alt pachet/sheba cu mincare pentru pisi, si repet algoritmul.
iaurtul olympus 4*140gr se afla cite 4 intr-un carton, pe care-l rup, indoi si il arunc la gunoi.
pasta de dinti este si ea intr-o cutie de carton, o arunc.
cumpar cotlet haiducesc si sunca sissi feliate; fiecare produs se ambaleaza in hirtie cerata, apoi intr-o punga pe care se lipeste pretul. acasa, arunc pungile ghemotoc la gunoi si adun mezelurile intr-o singura punga in frigider.
cinci chifle kaiser intr-o punga de hirtie, cu celofan pe o parte, care ia drumul stiut ghemotoc, caci piinea e pusa in traista de bumbac.
ceaiul lipton e o cutie de carton, tiplata. acasa arunc ambalajul, si indes gunoiul.
ghimbirul e in punga->gunoi, 2 pungi de zahar vanilat a cite 5 pliculete, desfac si arunc pungile tiplate, perele->punga->gunoi, am si 2 pachete de biscuiti tiplate intr-o folie, desfac/arunc si nu-mi vine sa cred, un set de 4 suporturi pentru pahare, care au un ambalaj cartonat, tiplat, gros, tare... iau cutterul...

ma incalt sa duc gunoiul, in ghete e ambalajul de la perwol care s-a terminat, sticla goala de apa minerala, ziarul de publicitate carrefour si un burete harcea-parcea.
le pun la usa in ghete ca sa nu le uit, asta-i gunoiul pe alta filiera.
rasuflu usurata, dar inca nu am gatit: desfac cutia cu rosii decojite, taiate, scot o punga cu vinete albe din congelator arunc punga, iar pentru desert ma gindesc sa fac o placinta cu brinza.

si incepe delirul: sparg 3 oua, arunc cojile, brinza are 2 pungi, foile de placinta au o punga exterioara si o folie interioara, pun 2 pliculete de zahar vanilat, arunc ambalajul, uleiul isi da obstescul sfirsit, pun cu grija pet-ul la gunoi...

acestea sunt ambalajele primare, dar iaurtul este in pahare de plastic, zaharul in punga, ceaiul intr-un pliculet...


1 comments:

cristina said...

Noi, oamenii, pe undeva suntem esential gresiti. Fiarele padurii traiesc fara nici un ambalaj.