Friday, July 22, 2011

patison

din gradina altora: http://www.gradinamea.ro/Dovlecelul_patison_4890_580_1.html

prefer patisonul dovlecelului obisnuit, pentru ca e mai fin si mai carnos, si daca e tinar/mic nu are seminte deloc. se conserva foarte bine si la congelator: usor oparit si feliat pentru o cistiga spatiu.

din feliile lui carnoase se fac snitele, sau pe gratar- garnitura, sau simplu prajit in putin ulei de masline - cu iaurt.
sau fiert, si apoi facut salata cu ulei, exact ca salata de vinete. [trebuie adaugata lamiie fiindca e dulce]
merge taiat cubulete si adaugat la orice sos caruia-i schimba textura si gustul.
e o adevarat placere sa-l cumpar si sa-l prepar.
va vine sa credeti ca e un soi de castravete?

si daca doriti, aveti aici http://cofeturi.blogspot.com/2011/07/dovlecei-de-la-darastii-de-ilfov.html
o reteta cu dovlecei de ilfov, dar nu e obligatoriu, fiecare cu dovleceii lui!

2 comments:

simf said...

ups, in ignoranta mea, de cate ori l-am vazut m-am multumit doar sa ma bucur de frumusetea lui, credeam ca e pur ornamental.

vic said...

nu, iar daca anul viitor o sa-l cresti in gradina proprie vei fi foarte multumita de el.