Friday, June 15, 2012

bisectul an 2012

... in care nici mierea nu e ce trebuie, salcimul fiind compromis in aceasta regiune din cauza ploilor, vintului, frigului... valurilor...
 ramele nu sunt incarcate, pline de miere: sunt jumatate goale, necapacite. mierea de cires salbatic se vede rosu inchis si e rara, probabil nici aia nu a prea fost.
ramele se aseaza intr-un suport, asa ca un sevalet si se taie stratul de deasupra care contine pretioasa capaceala, care acopera celula cu miere si o inchide perfect. capaceala contine venin si e buna pentru afectiunile legate de git. mai nou, se recomanda in glanda tiroida, dar nu prea stiu motivul.
in orice caz, o cura de capaceala in vara, te scuteste de virozele din iarna: imunizarea naturala.

in timp ce trageam la centrifuga , cite 4 rame odata, iar mierea se lenevea pe drumul sita -> bidon mare, ca apoi sa treaca prin pilnie in bidoane mici de transport,
in timpul asta zic, un roi a zbughit-o in copac. mare belea.
sub copac a fost pus un stup, iar ele au fost imbiate sa-si caute acolo noua casa. am plecat eu pe seara si matca era tot aiurea printre frunze. nu e bine.
am plecat cu miere, fagure si capaceala.
basca un cas de capra luat direct din cui de la stina.
siretul era la locul lui, mai frumos ca niciodata, sub cerul clar, dureros de albastru si intre malurile lui verzi si dantelate.

http://vicoprea.blogspot.ro/2009/08/la-stupina-alias-prisaca-1.html0 comments: