Saturday, July 11, 2015

mijloc de iulie

1. dupa zile cu 27 de grade in casa, astazi am 24. normal.
aerul e statut si nu misca intre usi/ferestre deschise.
jazz urla la 5 dimineata iar dupa ce ma scol, se culca repede, de parca asta a fost datoria ei, si acum si-a luat de grija.

2. am furnici in bucatarie. caut drumul pe care ar putea veni, stau si stau si nu vad nimic.
cumpar chit de rosturi si dau ocol bucatariei acoperind incheieturile planseului si gresiei. doar ce termin ca jazz trece maiestuoasa si se catara pe geam. altfel nu ar fi avut nici o treaba in acest perimetru, ea sta pe balcon.

am pus o vreme scortisoara, dar a fost ineficienta. cred ca trebuie sa cobor la parter sa fac investigatii.
nu pot sa folosesc chimicale din cauza lui jazz, pe care o pazesc ca pe seiful bancii nationale, lucru rau ce este, ca face ce nu are voie tocmai cind crezi ca ai instruit-o si a inteles interdictia.

3. pe strada in fata mea, o batrinica, cu ciorapi si broboada pe cap, alaturi de o tinara durdulie, care scutura carnuri cind paseste.
tinara: da' nu ti-e cald, bre?
batrina stoica: adia vintul dimineata.
tinara: haide ca nu putea fi chiar asa...
batrina: ti-am spus, adia vintul.

4. in mod ilar, vad pe strada tot mai multi oameni in virsta, imbracati cu haine total inadecvate, dar pe care probabil le primesc de la rude/ajutoare si pe care le poarta in lipsa de alternativa.
- o tiganca intre 40-50 cu un tricou colorat hello kitty intins peste bustul generos
- un batrin cu bermude cu buzunare duble cu arici pe cracii pantalonilor
- o doamna trecuta cu o poseta colorata, tipatoare cu doua minere metalice pe care abia o tabirceste pe un umar
- o femeie slaba/slaba cu o vesta de blug cu buzunare si buzunarase, ca de vinatoare. e larga si ii atirna pe pieptii descarnati
- toti tiganii cu tarabe stau ciotca dimineata devreme in gura pietii in jurul automatului de cafea, cu telefoanele in mina; unul din ei le arata poze cu el, dar el stie doar ca le-a facut, dar nu si cum au ajuns pe facebook

5. avem o situatie ca in marques: un premier putoi cu cioc si perciuni, si barba, un general in interesul national [era sa zic in labirintul lui], un presedinte ocazionist si un cultivator de rosii pe tulpina de cartof [adica, cind o face plopul mere si...]
nici grecii nu-s ca noi.
aferim!

0 comments: