Sunday, September 25, 2016

soare de septembrie

ca orice pisica, jazz descopera in toata casa rapid care e locul cel mai cald, cel mai bun, parfumat, linistit. isi ocupa pozitia la soarele cu dinti care abia si-a facut curaj sa iasa printre nori, si desi mie mi se pare frig, cum sa nu fie la 12 grade, ea sta pe balcon si se mai uita din cind in cind pe geam la activitatea de pe alee sau la obraznicaturile de vrabii.

de la o vreme, mai precis 2 ani, de primavara pina toamna tirziu, stau intre blocuri niste ciori mari si agresive, croncanitoare. asta primavara ne-au disperat, eu planuiau sa-mi iau o pusca si sa fac cam ce facea creanga. din cauza lor porumbeii si gugustiucii erau terorizati. acum au aparut din nou si sparg din zbor nucile sau le culeg de pe asfalt tuflite de masini. important e ca, au aparut din nou.
dar, altceva voiam sa zic,
lui jazz ii este frica de ele. am analizat problema sa inteleg de ce si cum; eu am apreciat ca una poate lua cu usurinta in gheare o pisica de talia lui jazz. acum, stind la geam am observat ca doar se uita la ele, nu mai fuge in casa.


0 comments: