Friday, April 8, 2011

tzoapele din mass-media

sau,

cum spala bani guvernul, cumparind ceva ce ar trebui recuperat prin interpol ca furt national, de patrimoniu

si,

cum se numeste afacerist un om care cumpara manuscrisele lui cioran, si nu colectionar.

guvernul este, logic cel mai mare afacerist al romaniei.

1. Guvernul va aduce în ţară mai multe artefacte dacice de patrimoniu [Bugetul Ministerului Culturii a fost suplimentat din fondul de rezervă al Guvernului] sustrase din rezervaţia din Munţii Orăştiei, în valoare de 1.300.000 lei: o brăţară dacică din aur, 27 de monede de aur, 202 monede de argint şi două scuturi dacice din fier.

Toate bunurile au fost expertizate de o comisie desemnată de Ministerul Culturii, concluzia fiind că obiectele aparţin patrimoniului cultural naţional şi trebuie incluse în categoria tezaur, acestea având o valoarea excepţională nu doar prin conţinut, ci şi prin contribuţia pe care studierea lor o va aduce cunoştinţelor în domeniul artei, religiei şi civilizaţiei dacice.

http://www.romanialibera.ro/cultura/aldine/piese-din-tezaurul-dacic-in-valoare-de-1-3-milioane-lei-aduse-in-tara-221824.html

2. Compania KDF Energy, deţinută de George Brăiloiu, a achiziţionat manuscrisele şi documentele lui Emil Cioran care au fost scoase la licitaţie joi, la Paris, oferind întreaga sumă la care s-a ajuns prin licitarea fiecărui obiect în parte, de 405.000 de euro.

manuscrisele care au fost scoase la vânzare joi, la Paris, aparţineau familiei unui fost prieten apropiat al lui Cioran si acoperă perioada din viaţa lui Cioran de dinainte de a se stabili definitiv în Franţa, în anii 1940.

http://www.gandul.info/news/un-roman-a-cumparat-intreg-lotul-de-documente-care-i-au-apartinut-lui-cioran-cu-405-000-de-euro-in-cadrul-unei-licitatii-la-paris-cine-este-afaceristul-care-a-achizitionat-manuscrisele-8138175

http://www.hotnews.ro/stiri-8482261-audio-video-povestea-documentelor-cioran-scoase-licitatie-azi-paris-spusa-gabriel-liiceanu-cine-vinde-spune-despre-statul-roman-care-are-bani-cumpere.htm

update 13.04.2011

Nu sunt colecţionar şi nu particip la licitaţii. (...) Chiar dacă am descoperit că pot câştiga oportunitatea redobândirii unei părţi din Emil Cioran pentru noi toţi, nu mi-am închipuit niciodată că voi descoperi dificultatea sarcinii de a explica acest gest", a mai spus George Brăiloiu. „Am slăbiciuni şi slăbiciunea mea a fost de a nu rata prilejuri care nu se mai întorc. Iar dacă faptul de a-mi satisface slăbiciunile personale are drept consecinţă câştigul general, cu atât mai bine".

http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/500-000-de-euro-pentru-meritul-academic-222308.html

0 comments: