Monday, March 26, 2012

din landul de est

cautarea unei greble mici m-a epuizat, asa ca dupa achizitionare am stat ca si bunul dumnezeu cind a facut lumea, sa ma odihnesc.
asa a trecut wend-ul.

localnicii trec granita - cu pasaport - la reni sau cahul si cumpara peste pentru bunavestire. pe piata noastra doar pastrav somonat, somon si sardine. eu trec printr-o colica biliara, ce bine, si sunt scutita de toata tevatura. nu deschid frigiderul si ma uit zburlit la o cana cu sana.

jazz e bine merci, o pregatesc de baie, ii spun la fiecare ora, uite vezi asta e samponul, uite asta e peria... ea nu mai are rabdare, sta la usa baii si se scarpina frenetic. caldura care a venit brusc i-a incins cojocul iar ora de vara a dezorientat-o. nu intelege de ce trebuie sa manince la 5 dimineata sau de ce ne-am culcat la 7.

string din lucrurile de iarna: prea multe din toate, nu ajungea un fular sau o singura pereche de manusi? si atitea incaltari. si atitea carti, si atitea zile...

ma consolez cu mindria care-mi umfla pieptul, ca acest cur de tara si de europa l-a dat pe superhero boldea care a pus pe jar africa, asia si o parte a europei tocmai cum ziceam, landul de est.

0 comments: