Monday, March 14, 2011

japonia, japonia, japonia...

http://www.gandul.info//international/copii-cu-varste-intre-14-si-16-ani-inarmati-de-catre-autoritatile-iraniene-sunt-trimisi-la-luptele-stradale-cu-protestatarii-din-teheran-8058418

vi se pare prea frageda aceasta virsta?

atunci trebuie sa cititi, Paulo Lins - Orasul Domnului - polirom.

exista un strat social total defavorizat, obligat la traiul comun violent in favelele de la marginea oraselor dar si ale societatii. aici activitatea infractionala bate cea mai elementara educatie. copiii de 9 ani, vind droguri si impusca mortal nu numai la comanda, frate, ci si din proprie initiativa cind peste noapte vor sa fie proprii stapini ai unei afaceri ilicite si banoase.

diminetile incep pe la prinz fiindca e naspa cind caraliii impinzesc strazile, nu ca sa faca ordine – ce credeati? – ci ca sa ia cotizatia, sa impuste in dreapta si stinga dupa care sa aplice marea buzunareala. mama, si ce nervosi sunt daca nu le iese!

pustii sunt antene, informatori, prietenii se lichideaza oportun fiindca altfel te lichideaza ei, femeile sunt violate si dispretuite, in afara de mamele care stiu sa gateasca bine, frate, inceputul e jefuirea masinii de butelii si sfirsitul e gramada de impuscaturi din care nu mai conteaza glontul cui te-a nimerit. Naspa, frate!

va recomand si J. D. SALINGER - de veghe în lanul de secară.

iar cireasa de pe tort Marele Niciunde - James Ellroy.

update, 25.03.2011

Cinci politisti brazilieni au fost arestati dupa ce televiziunile au difuzat o inregistrare in care o parte dintre acestia impusca un baiat de 14 ani, transmite BBC. Imaginile au fost surprinse de o camera de supraveghere din orasul Manaus si ii arata pe politisti impingand baiatul de mai multe ori inainte de a trage din el. Baiatul a supravietuit si se afla intr-un program de protectie a martorilor impreuna cu familia sa.
[filmul a fost sters intre timp]

update, 10.04.2011
http://www.hotnews.ro/stiri-international-8490929-tanarul-care-ucis-12-copii-intr-scoala-din-rio-janeiro-sustinea-musulman-cateodata-meditez-09-11.htm

0 comments: