Tuesday, January 25, 2011

...ninge iara

cum ninge, cum unii se culcusesc, se incovrigesc si hiberneaza cu nasul in propria blanita.
daca o trag de picior, o mut, o iau in brate, jazz atirna moale si cind o pun jos, infoiata ia drumul lung spre calorifer. are o repriza de gheruit caloriferul - nu stiu de ce face asa - dupa care se culca.

pentru prima data, jazz aude la pick-up voce de barbat respectiv pe nichita stanescu; se urca pe un scaun, apoi in 2 labe pe speteaza si miauna la boxe. tot mai tare. cineva trebuie sa cedeze si opresc discul. cind jazz se duce pe hall, dau repede drumul din nou. Dar ca o sageata se repede inapoi in biblioteca pisica ofensata de indisciplina si face salturi mari sa ajunga la pick-up.
si doar la muzica nu face nimic din toate astea.

o pipai si mi se pare micuta si slaba, asa ca hotarasc sa o pun la ingrasat. scot, desfac, imprastii, degeaba, jazz nu vrea sa manince. stick-uri, pliculete cu arome, grill - nimic. nici conserva ei preferata de peste. fleoscaie de 2 ori cu limba in farfuriuta cu lapte dupa care zbirr la chiuveta.
doar carne cruda de pui, piept. pai asa ne este vorba? nu e voie.

cind stau la masa, ea se urca sub masa pe celalalt scaun ascuns acolo si se joaca sarind pe genunchii mei. ei, cum sa maninc eu zeama din farfurie cind jazz ma zgiriie si gheruie si gidila. ascunsa acolo, se distreaza copios scapind citeodata ghearele ceea ce ma ridica urgent scapind din mina ce am.
o iau frumos in brate si-i spun: eu asa fac cind maninci tu, te necajesc, te trag de coada? se trage inapoi, si se uita la mine, punindu-mi labuta pe obraz si parca ride.
cind termin de mincat impiedicindu-ma de ea ii dau drumul pe balcon. dar vine inapoi si ma cheama. ea vrea sa ne jucam amindoua, caci pupazoii nu stau.

5 comments:

simf said...

cand ninge, unii dorm insirati prin casa - pe tv, balansoar, canapele, fotolii (oricum nu in casute sau cuiburi de pisici)- sau alearga pe-afara, prin zapada, pe sub masina cu motorul pornit. apoi vin in casa si mananca hrana uscata de pisici, apoi iar dorm. cand suntem la masa, numai jinx vine, mai mult curios sa vada ce mancam. nu se joaca, nu cerseste, dar nici nu primeste nimic.

simf said...

adevar sau provocare?:-)
http://fusaru.blogspot.com/2011/01/zece.html
cu drag

Olivia si Tudor said...

Ce frumos ii sta in culcus!
Sa intelegem ca nu ii place(vocea) lui Nichita Stanescu.:) Tudor a reactionat asa cand a auzit o inregistrare cu un bebelus plangand.
Cred ca din relatiile noastre cu pisicile de apartament invatam asa cat de cat sa ne intelegem cu ele la un anumit nivel si ele cu noi...

Cristina said...

De unde i-ai luat culcusul si cat ai dat pe el?

vic said...

@cristina
magazinele de pet-uri au niste cataloage in care daca te uiti gasesti toate minunile legate de pisi.
acest culcus a costat 600,000 lei vechi, adica 60 lei. de ex, chiar zilele astea am vazut si casute, si alte culcusuri mult mai sofisticate. dupa cum si usite pentru pisi, aici e durerea mea cea mai mare fiindca noaptea eu ma trezesc si scol sa-i deschid usa fie in fie out de cite ori miauna.